Творчески дейности

1 2 от 2
Март 2023
Иновации в традициите

Иновации в традициите

01.03.2023

По повод 1 март - Денят на мартеницата и пролетта, учениците от ЧСУ "Константин-Кирил Философ" не само се запознаха с традициите и обичаите, свързани с този ден, но намериха начин и да претворят обичаите чрез иновативен лего проект, по който училището работи. В часовете по лего те конструираха мартеници и епизоди от легенда, свързана с Баба Марта. Работата в часа даде възможност на учениците да дадат воля на въобрdжението си, да мислят креативно и да конструират. Не на последно място задачата повиши тяхната лична мотивация да покажат най-доброто, на което са способни.

прочети още
Януари 2023
Поредно отличие за наш преподавател

Поредно отличие за наш преподавател

17.01.2023

Преподавателят Росица Цонева е сред отличените в учителския конкурс за STEM урок, организиран от издателска група „Просвета”. Урокът, с който Росица Цонева участва в конкурса, бе на тема: Безопасност на движението по пътищата и подобряване на инфраструктурни обекти.

прочети още
Провокация на изкуството

Провокация на изкуството

09.01.2023

Творчеството на руския художник Василий Кандински, работил главно в Германия и Франция, провъзгласен за баща на абстракционизма, се оказа провокативна тема за учениците в часовете по арт. Художникът свързва цветовете с определени геометрични форми. За него кръгът е син, квадратът е червен, а триъгълникът - жълт. Интересен факт за децата бе и подходът на художника да пренася в картините настроението на музиката, която слуша, докато рисува, разказа преподавателят Димана Арнаудова.

прочети още
Декември 2022

Не само зрители, но и актьори на сцената

29.12.2022

Отново сме гости на нашите любезни партньори от Университетски театър НБУ, но този път не само като зрители, а и като актьори на сцената. Децата показаха завидни театрални умения да разиграват случки, разказани от самите тях. Идеята беше не само да покажем актьорските си възможности, но и да се научим да изразяваме емоции

прочети още

"Стани богат" мотивира стремеж към знания

14.12.2022

Децата сами подготвиха въпроси, за да превърнат класната стая в студио на популярната игра "Стани богат". Казусите изискваха солидни знания и логика, но не успяха да затруднят участниците. Отлично се представиха и смелчаците, които се впуснаха в трудна викторина.

прочети още
Ръчно изработени предмети в часовете по арт

Ръчно изработени предмети в часовете по арт

07.12.2022

Представяме ви ръчно изработени предмети в часовете по арт. Темата е Гръцко изкуство.

прочети още
Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава

Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава

02.12.2022

Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава. В началото на тази учебна година най-малките ни ученици започнаха едноименен проект с изучаването на пътните знаци – указателни, предупредителни, забранителни. С това нашата роля на учители по проекта почти приключи.

прочети още
Септември 2022
В часовете по лего учениците развиват въображението си, изразяват емоции, работят в екип

В часовете по лего учениците развиват въображението си, изразяват емоции, работят в екип

27.09.2022

Часовете по лего са не само увлекателни, но и възможност децата да развиват въображението си, да изразяват емоциите си, да придобиват умения за работа в екип. От тази година „ЧСУ “Константин-Кирил Философ“ започна работа по иновативен проект с лего и роботика, но училището вече има изградени традиции с преподаването на тези предмети. Заниманията дават възможност за аналитично и творческо мислене, за усвояване на нови знания по различни предмети, както и за междупредметна връзка. Ученето е атрактивно, знанията се усвояват трайно и бързо.

прочети още
Февруари 2022
Работилницата на Баба Марта

Работилницата на Баба Марта

25.02.2022

Баба Марта откъде ли пак намери сто къдели? Как можа от тез къдели

прочети още
Ноември 2021

Един час по музика

29.11.2021

Един час по музика в ЧСУ "Константин-Кирил Философ"...

прочети още
1 2 от 2
Copyright © 2020 ЧСУ "Константин-Кирил Философ".
Всички права запазени.