Творчески дейности

1 2 от 2
Май 2023
Участваме в кампания

Участваме в кампания "Революция в храненето"

16.05.2023

ЧСУ „Константин-Кирил Философ“ е сред участниците на кампанията „Революция в храненето“ на фондация „За храната“. С любезното съдействие на фондацията и преподавателите от British School of Sofia - мис Поли и мис Боряна, учениците дискутираха темата за правилното и балансирано

прочети още
Март 2023
Иновации в традициите

Иновации в традициите

01.03.2023

По повод 1 март - Денят на мартеницата и пролетта, учениците от ЧСУ "Константин-Кирил Философ" не само се запознаха с традициите и обичаите, свързани с този ден, но намериха начин и да претворят обичаите чрез иновативен лего проект, по който училището работи. В часовете по лего те конструираха мартеници и епизоди от легенда, свързана с Баба Марта. Работата в часа даде възможност на учениците да дадат воля на въобрdжението си, да мислят креативно и да конструират. Не на последно място задачата повиши тяхната лична мотивация да покажат най-доброто, на което са способни.

прочети още
Януари 2023
Поредно отличие за наш преподавател

Поредно отличие за наш преподавател

17.01.2023

Преподавателят Росица Цонева е сред отличените в учителския конкурс за STEM урок, организиран от издателска група „Просвета”. Урокът, с който Росица Цонева участва в конкурса, бе на тема: Безопасност на движението по пътищата и подобряване на инфраструктурни обекти.

прочети още
Провокация на изкуството

Провокация на изкуството

09.01.2023

Творчеството на руския художник Василий Кандински, работил главно в Германия и Франция, провъзгласен за баща на абстракционизма, се оказа провокативна тема за учениците в часовете по арт. Художникът свързва цветовете с определени геометрични форми. За него кръгът е син, квадратът е червен, а триъгълникът - жълт. Интересен факт за децата бе и подходът на художника да пренася в картините настроението на музиката, която слуша, докато рисува, разказа преподавателят Димана Арнаудова.

прочети още
Декември 2022

Не само зрители, но и актьори на сцената

29.12.2022

Отново сме гости на нашите любезни партньори от Университетски театър НБУ, но този път не само като зрители, а и като актьори на сцената. Децата показаха завидни театрални умения да разиграват случки, разказани от самите тях. Идеята беше не само да покажем актьорските си възможности, но и да се научим да изразяваме емоции

прочети още

"Стани богат" мотивира стремеж към знания

14.12.2022

Децата сами подготвиха въпроси, за да превърнат класната стая в студио на популярната игра "Стани богат". Казусите изискваха солидни знания и логика, но не успяха да затруднят участниците. Отлично се представиха и смелчаците, които се впуснаха в трудна викторина.

прочети още
Ръчно изработени предмети в часовете по арт

Ръчно изработени предмети в часовете по арт

07.12.2022

Представяме ви ръчно изработени предмети в часовете по арт. Темата е Гръцко изкуство.

прочети още
Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава

Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава

02.12.2022

Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава. В началото на тази учебна година най-малките ни ученици започнаха едноименен проект с изучаването на пътните знаци – указателни, предупредителни, забранителни. С това нашата роля на учители по проекта почти приключи.

прочети още
Септември 2022
В часовете по лего учениците развиват въображението си, изразяват емоции, работят в екип

В часовете по лего учениците развиват въображението си, изразяват емоции, работят в екип

27.09.2022

Часовете по лего са не само увлекателни, но и възможност децата да развиват въображението си, да изразяват емоциите си, да придобиват умения за работа в екип. От тази година „ЧСУ “Константин-Кирил Философ“ започна работа по иновативен проект с лего и роботика, но училището вече има изградени традиции с преподаването на тези предмети. Заниманията дават възможност за аналитично и творческо мислене, за усвояване на нови знания по различни предмети, както и за междупредметна връзка. Ученето е атрактивно, знанията се усвояват трайно и бързо.

прочети още
Февруари 2022
Работилницата на Баба Марта

Работилницата на Баба Марта

25.02.2022

Баба Марта откъде ли пак намери сто къдели? Как можа от тез къдели

прочети още
1 2 от 2
Copyright © 2020 ЧСУ "Константин-Кирил Философ".
Всички права запазени.