Творчески дейности Декември 2022

Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава

02.12.2022
Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава
Приказката, наречена „Безопасно движение“, продължава.
В началото на тази учебна година най-малките ни ученици започнаха едноименен проект с изучаването на пътните знаци – указателни, предупредителни, забранителни. С това нашата роля на учители по проекта почти приключи.
Всеки следващ етап дава възможност на децата не само да познават правилата за движение, но да констатират проблеми на пътя и да предлагат рационални решения.
Учениците вече споделиха своите наблюдения и предложиха подобрения на елементи от тяхната улица или маршрут, по който минават. С помощта на LEGO изградихме улица с надлез, вместо пешеходна пътека, безопасни кръстовища със светофари и достатъчно просторни тротоари, на които няма паркирани автомобили.
Дейностите са част от иновативния проект на училището за развитие на уменията чрез LEGO и роботика в учебния процес, който дава възможност за гъвкава междупредметна връзка. Темата за безопасно движение е застъпена и в Часа на класния, а също така и в уроците по „Околен свят“ за 2-ри клас. Същевременно работата с LEGO гарантира бързо и лесно усвояване на новите знания, под формата на игра.
Copyright © 2020 ЧСУ "Константин-Кирил Философ".
Всички права запазени.