Извънкласни занимания Юни 2023

С автентични храни и носии училището представи България на Фестивал на нациите

22.06.2023
С автентични храни и носии училището представи България на Фестивал на нациите

 

Багри, ритми, настроение, споделеност, уважение, приятелство и още много нюанси събра първият Фестивал на нациите, организиран от BSS, на който ЧСУ "Константин-Кирил Философ" представи най-хубавото от България.
Празникът започна с парад на националните флагове на всички участници: България, Великобритания, Гърция, Турция, Румъния, Русия, Азербайджан, Китай, Виетнам, Белгия, Нидерландия, Доминикана……..
С активното участие на родители и деца пъстрата българска трапеза се отрупа с баници, питки, боб, сирене, луканка, кашкавал, люти чушки, шопска салата, яйца по панагюрски и още, и още…Българското гостоприемство и вкусната храна привлякоха стотици гости на щанда с трицветния флаг.
Нашите прекрасни ученици, облечени в автентични носии, презентираха, познатите по цял свят, натурални козметични продукти с розово масло. Разказваха за типичните български ястия и показаха колко много са научили в часовете по Родолюбие, които са уникални за училището ни, защото обичаме България и се гордеем с историята и традициите, които сме длъжни да опазим и продължим.
По традиция програмата на Фолклорна група НЕДА, която представи частица от красотата на многовековния ни фолклор, завърши с дълго и кръшно хоро, в което се включиха и домакини, и гости! И как иначе!? Кой може да устои на българска храна и български народни ритми…….!

 

 

 

Copyright © 2020 ЧСУ "Константин-Кирил Философ".
Всички права запазени.